Юрковецька громада
Чернівецька область, Чернівецький район

ШЛЯХ ВЕТЕРАНА

Дата: 04.10.2024 09:51
Кількість переглядів: 29

Шлях ветерана – це інформаційна кампанія, спрямована на формування у суспільстві поваги і підтримки ветеранів на шляху їхнього повернення в цивільне життя.

В рамках цієї концепції йдеться про відповіді на питання про майбутнє ветеранів у цивільному житті та інструменти донесення цих відповідей.

З повагою до ветеранів, Український ветеранський фонд проводить інформаційні кампанії, аби нагадувати важливість цінувати і розуміти, що шлях ветерана не відбувається сам по собі і суспільство має бути єдиним на цьому шляху.

На вулицях різних міст України можна з грудня 2023 року побачити сюжети соціальної реклами, яка говорить “Шлях ветерана. Ми поруч”. Це ще раз нагадування всім нам як суспільству, що маємо бути поруч з ветераном на шляху повернення в цивільне життя. Водночас це звернення до ветеранів, що суспільство готове стати підтримкою на шляху ветерана.

Зображення рук як символ взаємопідтримки і єдності, як символ переходу з військової кар’єри до цивільного життя відображено у 5 сюжетах. Героями сюжетів стали реальні ветерани зі своїм життєвим досвідом. Ця інформаційна кампанія нагадала, що війна – це не романтизована історія з блокбастерів. Наслідки і реалії не завжди будуть завуальовані. Це і є українська нова реальність. А ветерани – невід’ємна частина суспільства. І суспільству важливо вже зараз ставати інклюзивними, толерантними і небайдужими. Тож на одному з сюжетів показали реальність, якою вона є. Без прикрас.

Сила духу над силою тіла – це те, що, серед іншого, закладалось донести суспільству. Що ветерани з інвалідністю теж серед нас. Але життя після ампутації не закінчується. Один зі шляхів реабілітації є ветеранський спорт. Однак найперше – це вирощування недискримінації в соціумі і викорінення стереотипів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь