A A A K K K
для людей із порушенням зору
Юрковецька громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Програма підтримки внутрішньо переміщених осіб з бюджету Юрковецької сільської територіальної громади на 2024 рік.

Дата: 20.02.2024 14:03
Кількість переглядів: 128

 

УКРАЇНА

ЮРКОВЕЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО  РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

36СЕСІЯ  VIIІ СКЛИКАННЯ

 

 РІШЕННЯ №1938 -  36/23

 

14    грудня   2023  року

с. Юрківці

 

Про затвердження Програми підтримки внутрішньо переміщених осіб з бюджету Юрковецької сільської територіальної громади на 2024 рік.

 

 

 

 

 

 

З метоюстворення належних умов для забезпечення життєдіяльності внутрішньо переміщених осіб, у зв’язку із введенням воєнного стану відповідно до Указу Президента України від 24.02.2022р. № 64 «Про введення воєнного стану в Україні» (із змінами), керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2022р. № 252 «Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану», Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні", сесія сільської ради ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити Програму підтримки внутрішньо переміщених осіб  з бюджету  Юрковецької сільської територіальної громади на 2024 рік" (далі – Програма), додається.

 

2. Сума фінансування Програми на відповідний бюджетний період визначається з огляду на наявні фінансові можливості  бюджету Юрковецької сільської територіальної громади.

 

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісії  сільської  ради з питань бюджету, фінансів, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва, та з питань прав людини, законності, депутатської етики, регламенту та соціального захисту населення.

 

 

 

 

 

            Сільський  голова                                    Віталій            ШАФЕР

 

 

 

 

                                                                                                     

 

 

                                                                                            Затверджено рішенням

                                       36 сесії 8 скликання

Юрковецької сільської  ради

                                                                                             № 1938 - 36/23 від 14.12.2023 року.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Програма

  підтримки внутрішньо переміщених

осіб з бюджету  Юрковецької сільської територіальної громади

 на 2024 рік.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Паспорт

Програми  підтримки внутрішньо переміщених осіб з бюджету Юрковецької сільської територіальної громади  на 2024 рік

 

 

 

1.Ініціатор розроблення Програми (замовник):Виконавчий комітет Юрковецької сільської ради.

 

2. Розробник Програми: Відділ бухгалтерського обліку та звітності,  соціальний відділ та відділ служби у справах дітей сільської ради.

 

3. Виконавці Програми:Виконавчий комітетЮрковецькоїсільської ради.

 

4. Термін реалізації  Програми:  1 рік.

 

5. Етапи фінансування  Програми: 2024 рік.

 

6.Перелік бюджетів, які беруть участь у виконанні Програми:  бюджетЮрковецької сільської територіальної громади, гуманітарна допомога, кошти не заборонені законодавством.

7. Очікувані обсяги фінансування Програми (тис. грн):  500,00                                       

 

 

Рік

Обсяги фінансування

 

Всього,

(тис. грн)

в т.ч. за джерелами фінансування

бюджет, сільської територіальної громади

(тис. грн)

кошти

підприємств, установ, організацій,

(тис. грн)

2024

500,00

500,00

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

І.  Загальні положення

 

На виконання Закону України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб", Закону України "Про правовий режим воєнного стану", Указу Президента України від 24.02.2022р. №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні"(із змінами), постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2022р. № 252 «Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану» та відповідно до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", у зв’язку із збройною агресією Російської Федирації проти України та тимчасовою окупацією частини її території призвела до руйнування значної кількості житла громадян України та порушення інших фундаментальних прав людини, таких як життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека, зокрема переміщення в територіальну громаду жителів з територій, де ведуться бойові дії виникає необхідність у комплексному підході до розв’язання проблем щодо надання підтримки внутрішньо переміщеним особам у розв’язані їх нагальних проблем, які виникають при переміщені в інші місця для тимчасового проживання.

Програмавизначаєзагальніпринципи, головнінапрями та основнийзмістпідтримки для внутрішньо переміщених осіб. Цізаходи повиннізабезпечитиреалізаціюконституційних прав громадянна їх захист.

Досягнення зазначеної мети вбачається в комплексному та системному підході до підтримки внутрішньо переміщених осіб шляхом координації їх дій для вирішення виникаючих проблем.

Основними принципами Програми мають стати заходи щодо забезпеченняпершочерговогозадоволення потреб внутрішньо переміщених осіб.

 

П. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма

 

У зв’язку з збройним конфліктом на території України  станом на 13.12.2023 року  в нашій громаді перебуває 109 внутрішньопереміщених осіб.

ВПО,  мають потребу у продуктах харчування, товарах першої необхідності, гігієнічних засобах, медичних засобах, тощо. Необхідно облаштувати місця розміщення громадян, які у зв’язку з бойовими діями залишили місце проживання/перебування(вимушеним переселенцям), здійснити оплату транспортних послуг, пально-мастильних матеріалів, здійснювати оплату інших заходів, спрямованих на підтримку цивільного населення в умовах воєнного стану.

 

ІІІ Мета Програми

 

Метою Програми є здійснення комплексу заходів, спрямованих на створення належних умов для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб у зв’язку із введенням воєнного стану, забезпечення їх харчуванням, товарами першої необхідності, здійснення евакуації та перевезення, оплати інших послуг, пов’язаних з підтримкою ВПО, а також  та зниження рівня соціальної напруженості в суспільстві.

 

 

 

ІV Завдання програми

 

Основними завданнями Програми єзниження рівня соціальної напруженості серед внутрішньо переміщених осіб  в суспільстві; сприяння інтеграції та соціальній адаптації таких осіб за новим місцем проживання; допомога в забезпеченні створення належних умов для життєдіяльності, прав та реалізації потенціалу; забезпечення соціальної, медичної, психологічної та матеріальної підтримки.

 

 

ІV. Шляхи і способи виконання програми

 

Затвердження Програми забезпечить ефективне розв’язання соціальних проблем, які виникають у внутрішньо переміщених осіб, у зв’язку з тим що в більшості випадків відбувається переміщення  сімей з дітьми, громадян похилого віку або інвалідів, внаслідок чого це вимагає забезпечення  системності та адресності, координації взаємодії сільської ради, структурних підрозділів сільської ради із статусом юридичної особи, бюджетних установ, організацій.

              Програма реалізується шляхом здійснення заходів за напрямками:

  • створення належних умов для тимчасового проживання ВПО;
  • задоволення продовольчих потреб – закупівлю продуктів харчування, в тому числі дитячого харчування, питної води та їх доставку до місця призначення;
  • забезпечення товарами першої необхідності, гігієнічними засобами;
  • забезпечення медичними засобами;
  • евакуації/вивезення/переміщення ВПО;
  • облаштування місць розміщення ВПО;
  • оплату інших заходів, спрямованих на підтримку ВПО.

 

V. Термін виконання програми

 

Програма підтримки внутрішньо переміщених осіб у зв’язку із введенням воєнного стану на 2024 рік,  реалізація якоїрозрахована на один бюджетний рік.

 

VI. Обсяги та джерела фінансування програми

 

Реалізація заходів Програми протягом 2024року здійснюватиметься за рахунок коштів  бюджетуЮрковеької сільської територіальної громади. Також джерелом фінансування заходів, передбачених цією Програмою, можуть бути надходження загального та спеціального фондів (в тому числі бюджету розвитку) сільського бюджету, кошти Державного бюджету України, інших місцевих бюджетів у вигляді міжбюджетних трансфертів (субвенцій, дотацій тощо), іноземних інвестицій, грантів.

 

VII. Очікувані результати від реалізації програми

 

Результатом успішного виконання заходів Програма підтримки внутрішньо переміщених осіб у зв’язку із введенням воєнного стану на 2024 рік буде надання всебічної допомоги внутрішньо переміщеним та/або евакуйованим особам щодо забезпечення належних умов проживання.

 

 

  1. Координація та контроль за ходом виконанняПрограми

Управління та координацію зусильу часників та виконавців Програми з виконання її заходів здійснюють відділ бухгалтерського обліку та звітності,відділ соціального захисту та відділ служби у справах дітей Юрковецької сільської ради. Відповідальність за виконання заходів Програми несуть виконавці.

 

 

 

Секретар сільської ради                                        Марія ІЛАЩУК 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь