A A A K K K
для людей із порушенням зору
Юрковецька громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Вперше за шкільні парти

Дата: 15.09.2020 11:22
Кількість переглядів: 2136

Фото без опису

В Україні розпочався новий навчальний рік. Вперше за шкільні парти у школах нашої громади сіли 121 першокласник. Загалом відкрито 8 перших класів у 7 навчальних закладах.  Першокласники навчатимуться за програмою Нової української школи (НУШ). Вони будуть навчатися за новими державними стандартами початкової загальної освіти, орієнтованими на отримання компетенцій, а не лише знань.

Усі першачки навчатимуться у нових відремонтованих та укомплектованих класних кімнатах, адже Юрковецькою сільською радою для створення освітнього простору НУШ придбано комплекти одномісних парт з стільцями (130 комплектів), сучасні меблі (шкільні стінки та столи для вчителя),  аудиторні дошки, комп’ютерну техніку з мультимедійним контентом (ноутбуки та телевізори), дидактичні матеріали. Усі меблі з міцних та якісних матеріалів та придбано з врахуванням рекомендацій МОН. Наприклад, шкільні парти регулюються по висоті, а також регулюється кут нахилу з метою врахування індивідуальних потреб кожного учня.

В цілому, закупівлю обладнання та матеріалів для НУШ проведено на загальну суму 515 975 грн. З них 390 200 грн коштів відповідної субвенції з державного бюджету та 125 775 грн за рахунок коштів місцевого бюджету. Усі закупівлі проводилися через систему PROZORRO за процедурою відкритих торгів.

«Попри карантинні обмеження, ми традиційно готувалися до початку нового навчального року і за цей час оновили кабінети для перших класів в усіх навчальних закладах нашої громади, щоб кожен учень який вперше сяде за шкільну парту отримав найприємніші враження, адже це наші діти і вони найкращі, в них – майбутнє», - зазначив сільський голова Віталій Шафер.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь