A A A K K K
для людей із порушенням зору
Юрковецька громада
Чернівецька область, Чернівецький район

ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ

Дата: 02.12.2019 15:45
Кількість переглядів: 3105

З метою вшанування патріотизму і мужності громадян – учасників Помаранчевої революції 2004 р. і Революції Гідності 2013-2014 р. та виховання в учнів любові до рідної країни, прагнення стати гідними громадянами України, – в Добриновецькому ЗЗСО проведено єдиний урок Гідності.  На ньому   всі  учні намагались усвідомити,  наскільки важливим є почуття власної гідності у кожної окремої людини та народу в цілому, а  вчителі – пояснити, що лише повага до  самого себе може стати  рушійною силою великих змін. Посягання на гідність – ось що має нас турбувати по-справжньому. Про це  не  можна  забувати  і   необхідно говорити з дітьми, щоб виховати свідоме покоління.                                                                                              

               Учні 10 класу, наприклад, об’єднавшись в групи, дискутували про значення власної гідності, необхідності боротись за неї, навіть якщо для цього доведеться заплатити високу ціну. Кожна з груп відстоювала свою позицію, аргументовано пояснюючи її, розглядались проблемні ситуації.   

     Четвертокласники провели ситуативну гру «Хороший – поганий» (до змодельованої ситуації придумували гідні та негідні вчинки, наводили приклади з життя).

       П’ятикласники грались в асоціації – добирали синоніми до слів «гідність» та «свобода», створювали асоціативний ланцюжок «Гідність для мене» - це щастя, відповідальність, мрія, любов, повага, самоповага, гордість… Усвідомили, що гідність, свобода – це найцінніше, що є в людини.

             Учні 8 класу виготовили «квіти свободи»  з написаними на них цитатами про свободу відомих людей, побажаннями свободи,  і роздавали їх старшокласникам.

    Цікаво й змістовно пройшов урок Гідності в 3 класі  та  завершився виставкою малюнків «Я – українець».

      Дев’ятикласники, переглянувши тематичні презентації, попрацювали над створенням листівки «Принципи гідності людини», учні 6-7 класів написали листи гідності собі в майбутньому, тобто розповіли, як  вони мають діяти, аби почувати себе гідними, яким  чином  можна комусь допомогти підтримати та розвинути почуття власної гідності. А через рік,  на  такому ж  занятті,  можна буде прочитати ці листи й проаналізувати, що зроблено. Провели розважально-інтелектуальну гру «Гідні бути українцями».

    У вільний від уроків час всі учні школи, особливо першокласники, з цікавістю розглядали встановлений  у  вестибюлі  школи білборд з фотографіями, на яких відображено події Революції Гідності.

   На  загальношкільній  лінійці  хвилиною мовчання вшанували Героїв Небесної Сотні.

            Сьогодні, в цей  складний  час, ми маємо, як ніколи, проявити свою любов до рідної Вітчизни. Саме сьогодні, коли розпочато неоголошену війну проти волі, незалежності українців. Зараз нашій країні,  насамперед,  потрібно бути єдиною та згуртованою. На цілісність нашої держави посягнули вороги і багато наших земляків ( серед  них  і односельчани) на сьогодні добровільно вступили  до лав українського війська. Вони з честю захищають кордони нашої держави, борються за її єдність та цілісність.

         Нехай ніхто не половинить,

         Твоїх земель не розтина,

          Бо ти єдина, Україно,

         Бо ти на всіх у нас одна,

- декламували діти, розуміючи, що вони – частинка України. І без усіх нас немає ні народу, ні історіі. І нам творити нову історію держави, що займе належне місце серед вільних і рівних країн планети.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь